Zwangerschap

Het veranderende lichaam van een vrouw tijdens de zwangerschap

Een ieder kan zien dat een vrouwenlichaam verandert tijdens en na de zwangerschap. Gedacht wordt dat het lichaam vanzelf wel wel weer naar de oorspronkelijke uitgangssituatie terugkeert, wanneer de bevalling achter de rug is. Dat blijkt echter lang niet altijd het geval. Doordat er andere krachten in het lichaam werkzaam zijn, immers de buik groeit, moeten er aanpassingen in het lichaam worden gedaan om dit nieuwe leven te kunnen dragen en  het evenwicht te bewaren. Omdat de sitatie niet voor even is maar enkele maanden aanhoudt, kan het bindweefsel (de fascia) zo veranderen dat bepaalde delen in het lichaam veel strakker, steviger zijn. Elders in het lichaam wordt juist ruimte gemaakt, schuiven spieren aan de kant , wordt de verbinding tussen botten losser en de huid toont enorm veel elasticiteit. En dan zijn er ook nog de organen. Deze moeten de buikholte delen met een steeds groter wordende baby. Die organen worden aan de kant en omhoog geduwd, wat ook voor ongemak kan zorgen.

Veranderingen die plaats vinden moeten altijd gesteld worden in relatie tot de situatie ervoor.
Dit betekent dat de fysieke toestand van bijvoorbeeld houding en gewicht in de periode voor de zwangerschap van invloed kan zijn op de veranderingen in het vrouwenlichaam gedurende de zwangerschap en bevalling.

Klachten na de bevalling

Tijdens de bevalling zorgen spiercontracties voor het uitdrijven van de baby. De baby wordt door het baringskanaal geperst. Daarbij worden de botten van het bekken uit elkaar geduwd. Lang niet altijd komen die botten na de bevalling weer op hun oorspronkelijke plek. Wat gevolgen kan hebben voor staan en bewegen. Daarnaast is er bijna geen vrouw die niet een beetje ingescheurd of ingeknipt raakt in de bekkenbodemspieren. Een litteken in de bekkenbodem kan zorgen voor een onstabiele situatie in het bekken en dus ook een verandering in houding en beweging. Hoe langer zo’n onstabiele situatie aanhoudt, hoe meer kans op verzakking van de organen (bijvoorbeeld blaas en baarmoeder).

Wat kan ScarWork PostNataal betekenen?

ScarWork Postnataal zet ik in om het lichaam van de vrouw na haar zwangerschap weer een heel stuk terug te brengen naar de uitgangspositie. Dit geldt ook voor vrouwen waarvan de kinderen al uit zijn gevlogen of moeders die hun kindje in een vroeg stadium hebben verloren. 

Met allerlei manuele technieken, van verderlicht vegen tot buiklift en het werken met botten breng ik nieuwe informatie in het lichaam. Samen brengen we het lichaam weer naar haar centrum. De huid trekt weer strakker, daar waar er te veel ruimte is, brengen we de delen weer nader tot elkaar. Daar waar er te veel spanning is maken we het laagje voor laagje los. 

Het lichaam voelt weer ruimer na een behandeling met ScarWork. Bovendien is het een cadeautje aan jezelf. Niet in de laatste plaats omdat het een heel ontspannende behandeling is, waar je je tijdens en na de behandeling beter van gaat voelen. 

Heel jouw Moederschoot met ScarWork

Ervaar de magie van ScarWork voor jouw lichaam. Met zachte technieken geven we jouw lichaam de informatie om meer in evenwicht te komen. 

Vanaf 8 weken na de bevalling kun je terecht voor een behandeling. Ook als jouw kind(eren) al uitgevlogen is/ zijn, kan ScarWork voor jouw lijf het verschil betekenen. 

Neem Contact op voor meer informatie of het maken van een afspraak.

Klik op ScarWork PostNataal  Tarieven om detarieven te bekijken.

Klik op Tarieven om alle behandeltarieven te bekijken.